Architektonický objekt by měl vždy respektovat své okolí, být přiměřený svým tvarem i výrazem
Každou stavbu navrhuji se zásadou „v jednoduchosti je krása“
Ráda se nechávám inspirovat přírodou a snažím se o propojení interieru s exterierem
Před začátkem tvorby architektonické studie je nutné zajištění přesných podkladů (např. zaměření)
Ve spolupráci s klientem je zpracována architektonická studie, často ve více variantách
Dle finální studie je v co nejkratší době zpracován stavební projekt
Zajišťuji také povolení stavby, výběr dodavatele a dozory stavby


Apartmány Jánské Lázně


2017 - Změna stavby před dokončením
2018 - Koordinace dodavatelských firem

Na změně stavby před dokončením jsem se podílela návrhem dispozic, úpravou fasád a nově řešeného vjezdu do objektu. To bylo prezentováno formou vizualizací. Architektonická studie byla odsouhlasena původním architektem projektu Ing. arch. Karlem Schmiedem. Projektovou dokumentaci a autorský dozor dále vedl on a já jsem vystupovala jako konzultant.


Rodinný dům v Čisovicích


2015 - architektonická studie a projekt pro SP

Novostavba rodinného domu 4+1 s garáží je situována uprostřed vesnice Čisovice nedaleko Prahy. Návrh domu byl podřízen podmínkám malého pozemku ve svahu. I přesto je většina oken orientovaných na jihovýchodní stranu do zahrady. v domě vznikne zajímavý obytný prostor otevřený do krovu. Na jedné straně místnosti je navržen krb a na druhé okno s výhledem do údolí. To je navíc na fasádě zvýrazněno, aby dům dostal osobitý vzhled.


Novostavba rodinného domu v Horních Jirčanech


2014 - Architektonická studie a projekt pro SP

Nízkoenergetický rodinný dům je umístěn na malém pozemku v satelitní zástavbě. Rodinný dům o zastavěné ploše 100m2 má všechny obytné místnosti orientované na jih do zahrady. Tvar i jednoduchý šedobílý vzhled byl požadavkem klienta. Vstupní část je zvýrazněna přístřeškem pro auto.


Novostavba mateřské školy Pod Vartou v Semilech- soutěžní návrh



Školku tvoří přízemní budova, která umožňuje přímé propojení tříd se zahradou a bezbariérový pohyb dětí i personálu. Půdorys objektu tvoří obdélník s vykrojenými čtyřmi kruhy. Okna tříd vždy směřují do kruhového hřiště, takže je zachována částečná intimita.Po obvodě kruhů je navržena fasáda z dřevěného laťování a za ním praktická krytá terasa. Před vstupem vznikl shromažďovací prostor uzavřený zelení. Uprostřed budovy je centrální šatna - pro dospělé je tento prostor z vrchu přehledný, ale pro děti je zde připraven labyrint ze skřínek.


Rodinný dům v Chotýšanech

2010 - architektonická studie
2011 - projekt pro stavební povolení
2011-2012 - dozory stavby a řešení interiérů
2013 - návrh zahrady, zahradního sezení a dílny

Malý rodinný dům je situován v blízkosti vesnické zástavby. Tvar je proto inspirovaný klasickou českou chalupou. Materiály a vzhled jsou ale současné, moderní. Výrazná je stříška kolem domu, která vytváří potřebné závětří u vstupu, zakrývá terasu a chrání obývací pokoj před jihozápadním sluncem.



Rodinný dům v Hodkovičkách

2010 - architektonická studie
2011 - projekt pro stavební povolení
2011-2012 - dozory stavby a řešení interiérů
2013 - návrh zahrady, zahradního sezení a dílny

Malý rodinný dům je situován v blízkosti vesnické zástavby. Tvar je proto inspirovaný klasickou českou chalupou. Materiály a vzhled jsou ale současné, moderní. Výrazná je stříška kolem domu, která vytváří potřebné závětří u vstupu, zakrývá terasu a chrání obývací pokoj před jihozápadním sluncem.



Rekonstrukce rodinného domu v Kyjích


2014 - Architektonická studie, projekt pro SP, projekt pro provedení stavby a výkaz výměr

Dům s krásným výhledem byl postaven na počátku osmdesátých let. Architektonická studie se zabývala zejména řešením fasády a změnou dispozice. Dům byl zmodernizován po technické stránce a kompletně zateplen. Kuchyně je nově propojena s obývacím pokojem a vybouráním parapetů vznikla francouzská okna.


Sezení u jezírka


2013 – architektonická studie a realizační dokumentace

Kryté sezení se nachází na zahradě rodinného domu. Opěrná zeď z gabionů rozděluje zahradu na dvě výškové úrovně. Ve spodní části je ukryté sezení a jezírko. Pergola je krytá polykarbonátem opálové barvy, která propouští jen část slunečního světla.


Pergola v malé zahrádce


2011 - 2015 - architektonická studie, dokumentace k provedení stavby, realizace

Úprava malé zahrádky ve vnitrobloku zahrnovala vybudování zahradního skladu, cesty a tříúrovňové terasy. Nejnižší stupeň je krytý dřevěným přístřeškem. Voda ze střechy je znovu využita na zálivku. Na zahradu byly vysazeny rostliny odolávající zvýšené vlhkosti a stínu.